No water flow

This forum is for comments and the exchange of information relating to Trojan Boats and boating. Please do not post used parts or boats For Sale in this area. For general, non-boating topics please use our "General Discussions" section.

Note: Negative or inflammatory postings will not be tolerated.

Moderators: BeaconMarineBob, Moderator, BeaconMarineDon

Post Reply
lakewind69
Registered user
Posts: 5
Joined: Mon Jul 22, 2013 9:25 pm
Location: Chassell MI

No water flow

Post by lakewind69 » Sat Aug 25, 2018 9:16 pm

Had the engines rebuilt on my 1969 30" Sea Raider. Ford 302 Interceptors. Starboard engine is fine...runs great. Problem is with the port engine. No water flowing through cooling system. New impeller installed. Have checked hoses on the outlet side of pump and found no blockage. Any ideas? Lake Superior is calling...help!

User avatar
prowlersfish
2018 Forum Supporter
2018 Forum Supporter
Posts: 11246
Joined: Sat Nov 05, 2005 6:56 pm
Location: Lower Chesapeake Bay ,Va

Re: No water flow

Post by prowlersfish » Sat Aug 25, 2018 10:36 pm

Pump on backwards or hoses . It would be different then the other engine ( diff rotation )
TROJAN F36 Conv.
6BTA Cummins diesels
Life is to short for a ugly boat :D
2009 TROJAN RENDEZVOUS
Port Kinsale 2010 & 2011. Solomons get together 2011.

User avatar
RWS
Ultimate User
Posts: 2511
Joined: Sat Feb 18, 2006 7:01 am
Location: West Coast Florida
Contact:

Re: No water flow

Post by RWS » Sun Aug 26, 2018 7:25 am

plastic bag (or growth) in the scoop or ball valve

happened to me

the bag was compressed into the size of a half a lima bean.

RWS
1983 Trojan International 10 Meter
Twin Yanmar 315 Turbodiesels
Solid Glass Hull
Woodless Stringers
Full Hull Liner

Trojan International Website: http://trojanboat.com/

WEBSITE & SITELOCK TOTALLY SELF FUNDED

lakewind69
Registered user
Posts: 5
Joined: Mon Jul 22, 2013 9:25 pm
Location: Chassell MI

Re: No water flow

Post by lakewind69 » Sun Aug 26, 2018 3:22 pm

Thanks for the advise. After 1&1/2 years on the hard, I went back and looked at my pre engine removal pictures and noticed the port intake was incorrect. Switched them and everything is fine now. The forum comes through again! I'm try to send some pictures. :D

User avatar
prowlersfish
2018 Forum Supporter
2018 Forum Supporter
Posts: 11246
Joined: Sat Nov 05, 2005 6:56 pm
Location: Lower Chesapeake Bay ,Va

Re: No water flow

Post by prowlersfish » Sun Aug 26, 2018 4:50 pm

lakewind69 wrote:
Sun Aug 26, 2018 3:22 pm
Thanks for the advise. After 1&1/2 years on the hard, I went back and looked at my pre engine removal pictures and noticed the port intake was incorrect. Switched them and everything is fine now. The forum comes through again! I'm try to send some pictures. :D
Photos should be easier to post now
TROJAN F36 Conv.
6BTA Cummins diesels
Life is to short for a ugly boat :D
2009 TROJAN RENDEZVOUS
Port Kinsale 2010 & 2011. Solomons get together 2011.

Post Reply